Zahradní stavby. Jak se realizuje jejich montáž?

0

Zahradní altány, domky či dřevěné chaty jsou stále více oblíbenými zahradními stavbami, které (nejen) zdobí množství zahrad. Přinášejí s sebou hned několik výhod a praktických funkcí. Usnadňují zahradní práce, poskytují místo k odpočinku, relax či na setkání s rodinou a přáteli. Pokud přemýšlíte, že si do vaší zahrady pořídíte zahradní altán, domek či chatku, určitě vás bude zajímat hned několik věcí. Jednou z nich určitě je, jak se realizuje samotná montáž zahradní stavby.

Pokud jste si již vybrali svůj zahradní altán či vás zaujaly dřevěné chaty nebo domky a vybrali jste si jeden z těchto produktů, pravděpodobně jednou z vašich prvních otázek bude, jak se k vám vaše zahradní stavba dostane a jak bude realizována jeho výstavba. Podívejme se tedy společně na odpověď na tuto otázku.

Jak se k vám zahradní stavba dostane?

Pokud si už z nabídky vyberete zahradní altán, domek či chatu, na řadu přichází zpracování vaší objednávky. Mujaltan.cz nabízí svým zákazníkům komplexní službu, tj koupě produktu + montáž, získává bezplatný dovoz v rámci celé ČR. Výjimkou je pouze případ, pokud je v katalogové kartě uvedeno jinak.

A co samotná montáž?

Dřevěné chaty, altány či domky si na montáž nevyžadují žádné speciální požadavky. Po složení jsou tyto zahradní stavby samonosné a v rámci stability nejsou třeba žádné kotvící prvky. Jediné, co zákazníkovi před samotnou montáží stačí připravit, je podkladová plocha. Nemusíte mít však vůbec obavy, že jde o složitý proces přípravy. Právě naopak, příprava podkladové plochy pro zahradní altán či jiné druhy zahradních staveb, jako jsou dřevěné chaty či domky nevyžaduje náročné speciální požadavky, jde o jednoduchou záležitost.

Jak na přípravu podkladové plochy?

Podkladová plocha pod dřevěné chaty či domky nebo altánky by měla nejprve vyznačovat stabilitou a měla by být vodorovná. Takovým způsobem se zajistí, že váš zahradní altán, domek či chata bude nejen estetickou ozdobou vaší zahrady, ale zajistí se i jejich funkčnost. Podklad pod zahradní stavby může mít rozličné tvary – ať už kruhový, šestiúhelníkový nebo čtvercový. Jaký podklad si zvolíte, záleží od dispozičních vlastností pozemku a zároveň i od šikovnosti mistra. Podkladový plocha pod zahradní altán, domek či chatu by měla být zarovnána. Jako základ může zákazník vysypat a zhutnit štěrkové nebo makadamové lůžko, na které se následně uloží zámková dlažba nebo se rozmístí betonové kostky do roviny. Takový způsob přípravy podkladové plochy je nejméně finančně náročné řešení. Rovněž se takto zabrání tomu, že vlivem povětrnostních podmínek bude docházet k nerovnoměrnému usazování stavby, vlhnutí stěn a podlahy.

Vystačíme si i bez elektrické přípojky

Možná se ptáte, zda je nutné, aby byla při montáži zajištěna i elektrická přípojka. Při výstavbě zahradních staveb není elektrická přípojka nutná, montážní tým si vystačí i bez ní. Zahradní altán, domek či chatu je tedy možné postavit i na odlehlejším místě, které ale však musí být dostupné. Pokud přístup autem není možný, tj pokud se místo montáže nachází více než 15 metrů od zaparkovaného auta, zákazník by měl zajistit součinnost a pomoc při nošení komponentů na místo montáže.

Pokud přemýšlíte, že si i vy na svoji zahrádku zabezpečíte zahradní altán, domek či chatu, zodpovězení otázky ohledně montáže vám může usnadnit rozhodování se. Dřevěné chaty, domky a altány jsou dnes již dostupným zbožím a nemusíte se obávat, že vám nebude mít kdo s montáží pomoci. Mujaltan.cz vám zajistí vše tak, aby to vedlo k vaší nejvyšší spokojenosti.

Autor

Komentáře k článku