Recepty z darů letní přírody

0

Letní příroda nám nabízí spoustu ovoce a zeleniny. Můžeme je jíst syrové, zavařovat je, vařit je péct, dělat z nich nápoje či smoothie. Pojďme se podívat na jednoduché recepty, které vám pomohou chutným způsobem se „zbavit“ letních darů přírody.

Ovocný koláč

Nebojte se, nebudete trávit čas u plotny. Prostě si kupte už upečený korpus. Zbytek je jednoduchý.

Budeme potřebovat:

  • 1 ks hotový korpus
  • 2-3 hrsti letního ovoce (jahody, ostružiny, rybíz)
  • 1 ks tvaroh
  • 50 g cukr

Tvaroh utřeme s cukrem a potřeme jím korpus. Na něj pak skládáme omyté a podle chuti nakrájené ovoce. Pokud používáme kyselejší ovoce (například rybíz), budeme potřebovat více cukru. Necháme vychladit v lednici a můžeme podávat.

Ovocný salát s pudinkem

Ani u tohoto receptu se nemusíte potit u plotny. Připravíme si:

  • 1 plechovku broskví
  • 1 ks ananas
  • vanilkový puding uvařený z jednoho ks prášku
  • 200 g jahody
  • 1 ks banán
  • 100 g borůvky
  • 1 střapec hrozen
  • 2 lžíce cukr moučka

Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka, ta pak ještě přepůlíme.

Broskve a ananas nakrájíme na kostičky.

Jahody nakrájíme na čtvrtky.

Pudink smícháme se šťávou z broskví a cukrem. Poté přidáme všechno ovoce a promícháme.

Podáváme vychlazené.

Melounové smoothie s mangem

Toto tropické smoothie je velmi osvěžující. Med v receptu můžete vynechat, ale nejenže dochutí smoothie, zajistí také delší pocit nasycení. Základní ingredience jsou tyto:

  • 1 ks mango
  • 2 hrnky vodní meloun – zbavený pecek a nakrájený na kostky
  • ½ hrnku vanilkového sójového mléka
  • 1 lžíce med

Postup je následující: Všechno rozmixujte a podávejte vychlazené s kostkami ledu.

Vanilkový krém na ovoce

Tímto krémem můžete polít všechno ovoce z vaší zahrady a povýšíte ho tím na skvělý dezert. Budeme potřebovat:

2,5 hrnku mléka

1 lžíce kukuřičný škrob

1 lžička vanilkový extrakt

1/3 hrnku cukr moučka

2 ks bílky

Půl hrnku mléka smícháme se škrobem a extraktem a vymícháme dohladka. Přidáme cukr a bílky a vyšleháme dohladka.

Zbylé dva hrnky mléka zahřejeme a přidáme do nich připravenou vanilkovou směs. Neustále zahříváme a současně mícháme metličkou. Než omáčka zhoustne trvá to 3 minuty.

Po vyhlazení jí polijeme jakýkoli druh ovoce chceme.

Autor

Komentáře k článku