Recept na slané palačinky se lahodnou sýrovou omáčkou

0

Pokud se rozmýšlíte, jaké rychlé a chutné jídlo si připravit dnes na oběd, jsou slané palačinky se sýrovou omáčkou jasná volba. Příprava je velice jednoduchá, a navíc se připravují ze surovin, které máme prakticky každý doma.

Palačinky jsou známy jako sladký dezert po obědě, pokud ale namísto cukru přidáte sůl, klidně se z nich může stát plnohodnotné odpolední jídlo.

Budete potřebovat:

Na palačinky

  • 55 g hladké mouky,
  • špetku soli,
  • 1 vejce z volného výběhu,
  • 140 ml mléka,
  • rostlinný olej na smažení,

Na sýrovou omáčku

  • 25 g másla,
  • 25 g hladké mouky,
  • 225 ml mléka,
  • 100 g strouhaného ementálu, nivy nebo jiného sýra dle chuti,
  • 80 g kvalitní šunky,
  • čerstvě mletý černý pepř, podle chuti.

Na posypání

  • jarní cibulku jemně nakrájenou na plátky,
  • 4 nasekaná sušená rajčata.

Postup přípravy

  1. Vezměte si velkou mísu a prosejte do ní mouku a sůl.
  2. Zvlášť si rozšlehejte mléko a vejce, a pomalu přilévejte do proseté mouky se solí. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto, které si odložte stranou.
  3. Teď si připravíte sýrovou omáčku. Na pánvi si rozpusťte máslo, do kterého budete vmíchávat mouku, než vám vznikne jíška. Poté za stálého míchání přilévejte mléko.
  4. Minutu povařte a snižte teplotu, aby mléko pěkně zhoustlo. Přimíchejte do ní polovinu sýra, připravenou šunku a dochuťte pepřem.
  5. Připravte si pánev na palačinky, kterou potřete olejem. Palačinky smažte tak, jak jste zvyklí – přelévejte těsto ze strany na stranu, aby se rozlilo přes celou plochu pánvičky.
  6. Smažte asi 30 sekund, dokud spodní část palačinky nezezlátne, poté ji opatrně otočte.
  7. Až bude z obou stran zlatavá, přeložte na talíř, pomažte připravenou sýrovou směsí.
  8. Přidejte jarní cibulku a sušená rajčata – a skvělý oběd máte hotov.

Dobrou chuť!

Zdroj foto: www.pixabay.com

Autor

Komentáře k článku