Ořechová bábovka – recept nejenom našich babiček!

0

Ořechová bábovka patří k nejoblíbenějším druhům dezertů, zvláště díky jejich malé náročnosti. Udělat je totiž zvládne prakticky každý a požadované ingredience také nejsou nijak neobvyklé. Možná se vám ale stalo, že vás již obvyklá bábovka omrzela a chcete proto zkusit něco trochu odlišného. Dnes vám představíme recept na ořechovou bábovku, která bude stát jistě za vyzkoušení.

Jaké suroviny budete potřebovat?

Na jednu ořechovou bábovku budete potřebovat

  • 120 gramů másla
  • 250 gramů cukru
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 100 gramů mletých vlašských ořechů – bez nich by se tato pochutina určitě neobešla
  • sníh z bílků ze třech vajíček
  • 1 prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • 125mililitrů mléka

Nyní máte připraveny všechny suroviny, a proto se můžete vrhnout do práce.

Jak postupovat?

Nejprve utřete máslo s cukrem a žloutky, které vám zbyly z vajíček, z nichž jste ušlehali sníh. Postupně přidávejte další suroviny. Tento proces by se neměl uspěchat, aby byla hmota stále hezky konzistentní. Nakonec vmíchejte sníh z bílků, ale velmi opatrně až lehce. Pokračujte v míchání, dokud nebude hmota dobře spojena a pokud možno bez velkých žmolků a hrudek.  V této chvíli přichází vhodný okamžik na vylití těsta do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Kdy bude hotovo?

Ořechová bábovka se peče v předehřáté troubě na zhruba 220 °C přibližně 45 minut. Avšak tato doba je individuální a je potřeba bábovku sledovat, aby se vám nepřipekla, přišli byste tím o velmi chutný dezert. Po upečení ji stačí pouze nakrájet a konzumovat u šálků chutného čaje či dobré kávy.

Pokud jste po přečtení tohoto receptu dostali na tuto bábovku chuť, pak určitě neváhejte a zkuste si ji upéct. Jistě nebudete litovat a pochutnáte si na ní sami nebo se svými přáteli. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj foto: https://pixabay.com/cs/potraviny-dort-upéct-příprava-tvář-3109521/

Autor

Komentáře k článku