Její svět

Ořechová bábovka – recept nejenom našich babiček!

Ořechová bábovka patří k nejoblíbenějším druhům dezertů, zvláště díky jejich malé náročnosti. Udělat je totiž zvládne prakticky každý a požadované ingredience také nejsou nijak neobvyklé. Možná se vám ale stalo, že vás již obvyklá bábovka omrzela a chcete proto zkusit něco trochu odlišného. Dnes vám představíme recept na ořechovou bábovku, která bude stát jistě za vyzkoušení.

Jaké suroviny budete potřebovat?

Na jednu ořechovou bábovku budete potřebovat

Nyní máte připraveny všechny suroviny, a proto se můžete vrhnout do práce.

Jak postupovat?

Nejprve utřete máslo s cukrem a žloutky, které vám zbyly z vajíček, z nichž jste ušlehali sníh. Postupně přidávejte další suroviny. Tento proces by se neměl uspěchat, aby byla hmota stále hezky konzistentní. Nakonec vmíchejte sníh z bílků, ale velmi opatrně až lehce. Pokračujte v míchání, dokud nebude hmota dobře spojena a pokud možno bez velkých žmolků a hrudek.  V této chvíli přichází vhodný okamžik na vylití těsta do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Kdy bude hotovo?

Ořechová bábovka se peče v předehřáté troubě na zhruba 220 °C přibližně 45 minut. Avšak tato doba je individuální a je potřeba bábovku sledovat, aby se vám nepřipekla, přišli byste tím o velmi chutný dezert. Po upečení ji stačí pouze nakrájet a konzumovat u šálků chutného čaje či dobré kávy.

Pokud jste po přečtení tohoto receptu dostali na tuto bábovku chuť, pak určitě neváhejte a zkuste si ji upéct. Jistě nebudete litovat a pochutnáte si na ní sami nebo se svými přáteli. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj foto: https://pixabay.com/cs/potraviny-dort-upéct-příprava-tvář-3109521/

Exit mobile version