Margot řezy: snadný a rychlý recept na skvělý moučník

0

Margot je oblíbenou čokoládovou tyčinkou s typickou rumovo-kokosovou příchutí. Jestliže si chcete upéct něco netradičního, ovšem zaručeně velmi chutného, margot řezy jsou tou pravou volbou. Spojením této exotické tyčinky a jemného těsta totiž získáte nezapomenutelný moučník.

Suroviny, které budete potřebovat:

  • 2 vejce,
  • 2 lžíce oleje,
  • 1 kelímek smetany (33%),
  • 1 hrnek mléka,
  • 1 hrnek cukru krystal,
  • 2 hrnky polohrubé mouky,
  • kypřicí prášek,
  • 2 kusy tyčinky Margot,
  • čokoláda na vaření na potření.

Postup přípravy:

  1. Tyčinky Margot nechte před začátkem na chvíli v mrazáku, aby se s nimi lépe pracovalo.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. Nastrouhejte je na hrubém struhadle.
  4. Poté přisypte mouku smíchanou s kypřicím práškem.
  5. Dále postupně přidávejte jednotlivé suroviny a důkladně promíchejte.
  6. Vymíchejte hladké těsto.
  7. Plech vymažte a vysypte, případně vyložte pečicím papírem, a vylijte na něj těsto.
  8. Pečte zhruba 30 minut.
  9. Rozehřejte čokoládu na vaření ve vodní lázni a potřete hotovou buchtu.
  10. Po ztuhnutí čokoládové polevy je buchta připravena k servírování.

Další variace

Pokus byste tyto řezy chtěli ozvláštnit, nabízí se několik možností. Pokud máte raději kakaové těsto, lze připravenou směs rozdělit na poloviny a do jedné části přidat kakao, díky čemuž získáte dvoubarevný moučník. Čokoládovou polevu navrchu lze nahradit například zakysanou smetanou smíchanou s cukrem. Pod ni můžete navrstvit kolečka banánů a na závěr posypat nastrouhanou čokoládou nebo polít polevou. Jestliže máte raději vláčnější dezerty, přidejte do těsta nalitého na plechu ještě uvařený čokoládový pudink, který dodá ještě lepší chuť. Místo čokolády navrch lze použít také najemno nasekané ořechy.

Samotný recept na těsto lze využít také do bábovkové formy, díky čemuž získáte chutný a rychle připravený moučník.

Zdroj foto: pixabay.com

Autor

Komentáře k článku