Když se nad vaším manželstvím začínají zatahovat mračna rozvodu

0

Před pár lety byl váš vztah jako vysněná romantická idylka. Láska až po hrob. S pozitivními myšlenkami a velkými očekáváními jste zamilovaná kráčeli uličkou před zraky rodiny a známých za svým štěstím viděným v muži, kterému jste dali své ano. Teď vám to ani nepřipadá jako váš životní příběh a už vůbec si nejste jistá, kdo vlastně je ten chlap, se kterým spíte ležíc na opačném konci postele. Víte, že se už nemilujete a rozvod přijde dříve či později. Co vás vlastně čeká ak němu opravdu dojde?

Nejprve si to nebudete chtít přiznat, ale snažit se zachránit dávno zkrachovalý vztah nevyžaduje jen vaše úsilí, protože v manželství jste dva a pokud vaše polovička vyjádří razantní stanovisko i na papíře, už dál nemůžete předstírat a ve svém nitru popírat situaci.

Tehdy se dostaví deprese, přes kterou se však musíte co nejrychleji přenést. Zapomínání na dlouhá léta svého života prožité s ním vám mohou ztížit děti, které jsou symbolem vašeho již neplatného svazku, ale v žádném případě jim to nenechte pocítit svou podrážděností, nebo odporem, když v nich spatříte jeho. Musíte být silná a přestat se zoufale trápit, protože negativní pocity se mohou změnit na hněv, pomstychtivost, zda nenávist, kterou si nezasloužíte vy ani vaše okolí.

Vyrovnat se s okolnostmi a současným stavem rozvedené ženy trvá každé individuálně dlouho. Neříkáme, že máte mít srdce z kamene a neprojevovat emoce, jen se zachovejte racionálně. Ovládat vnitřní splanutia vám zajisté pomůže i před soudem. Je čas oprostit se od, už bývalého, partnera a projít si fázemi rozvodu, kterým se, bohužel, nedá nijak vyhnout.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Autor

Komentáře k článku