3 tipy na rychlé večeře

0

Uvažujete nad tím, co dobrého a zdravého připravit k večeři tak, aby to bylo i rychlé? Vypadá to na nelehký úkol, ale věřte, že je to snadné. Připravili jsme si pro vás tipy na rychlé večeře, které navíc chutnají a doplní vašemu tělu potřebné živiny.

3 tipy na rychlé večeře

Ve výběru jídla je vhodné respektovat také roční období. Večerní jídlo by mělo sestávat z méně cukrů a tuků, více bílkovin. Pro teplou večeři se hodí krémové polévky, zeleninové pokrmy, zapékaná zelenina a všechny typy libového masa včetně ryb. Večer jezte ukázněně, spíše pro osvěžení než do plné sytosti.

Dýňová krémová polévka

Na polévku budeme potřebovat 2 lžíce olivového oleje, 1 šalotku, 100g dýně, sůl, muškátový oříšek, polévkové koření, 10 opražených dýňových semínek, 50 ml zakysané smetany, 2 lžičky dýňového oleje.

Šalotku si osmažíme na olivovém oleji, dýni umyjeme a nakrájíme na kostičky (dle typu dýně buď oloupeme v případě dýně hokkaidó nemusíme zbavovat slupky). Přidáme jednu plnou sklenici vody, polévkové koření, sůl a vaříme do měkka. Těsně před dovařením ochutíme muškátovým oříškem a obsah rozmixujeme na kaši – přimícháme i zakysanou smetanu. Dýňový olej i semínka přidáváme do polévky před servírováním.

Špenátová omeleta

Je chutná, sytá, zdravá a rychlá. Budeme potřebovat: 1 celé vejce, sůl, muškátový oříšek, lžičku olivového oleje, lžičku mléka, 150 g baby špenátu, 30 g ricotty.

Vajíčko si rozmícháme s mlékem a solí. Olej rozetřeme po pánvi a nalijeme vaječnou směs, stáhneme plamen a opečeme z obou stran. Špenát orestujeme a přidáme ricottu – dochutíme solí a špetkou muškátového oříšku. Špenátovou směs poklademe na omeletu, kterou následně přeložíme na půl.

Grilovaný steak z tuňáka

Tuňák je méně tučná ryba než losos. Proto se k večerní přípravě jídla hodí více. Navíc grilování je mnohem zdravější než smažení. Proto přinášíme rychlý, zdravý recept na přípravu tuňáka. Potřebovat budeme 2ks tuňákového steaku, citrón, hrubou sůl, chilli vločky, olivový olej.

Promícháme olivový olej s hrubou solí a chilli vločkami. Steaky pokapeme šťávou z citrónu a necháme chvíli odležet. Poté potřeme steaky marinádou a klademe rovnou na gril, kde tuňáka grilujeme z každé strany chvíli – uvnitř musí zůstat šťavnatý. Jako přílohu podáváme rovněž grilovanou zeleninu. Doplnit lze například o jogurtový dip.

Autor

Mezi můj největší koníček, který mi zabírá většinu času, patří psaní článků. Ale protože je potřeba i trochu žít mimo domov věnuji se 4x týdně sportovním aktivitám. O víkendu ráda odpočívám u kreativního tvoření a vymýšlím ruční dekorace.

Komentáře k článku