Bezlepková bábovka

0

Budou třeba tyto suroviny

  • 2 hrnky bezlepkové mouky Jizerská směs
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva Dr. Oetker
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • kakao
  • citrónová kůra
  • olej na vymazání formy
  • kukuřičná strouhanka na vysypání
  • moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Nejprve si rozklepneme vejce, přidáme krupicový a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny. Opatrně přidáváme olej a stále mícháme. Do vedlejší mísy si prosejeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva. Vše smícháme dohromady a přidáme citrónovou kůru. Těsto si rozdělíme na dvě části. Jednu již můžeme nalít do olejem vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy. Do druhé části přimícháme kakao, které jsme si rozdělali v trošce mléka. Důkladně promícháme a i tuto tmavou část nalijeme do formy. Opačnou stranou vařečky projedeme středem a dáme péct na 175°C cca 40 min, Samozřejmě stále hlídáme špejlí.

Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme na talíř. Na závěr můžeme klasicky posypat moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Autor

Komentáře k článku