Budou třeba tyto suroviny
- 2 hrnky bezlepkové mouky Jizerská směs
 - 1 hrnek cukru krupice
 - 1 vanilkový cukr
 - 1 prášek do pečiva Dr. Oetker
 - 1/2 hrnku oleje
 - 3 vejce
 - 1 hrnek mléka
 - kakao
 - citrónová kůra
 - olej na vymazání formy
 - kukuřičná strouhanka na vysypání
 - moučkový cukr na posypání
 
Jak na to?
Nejprve si rozklepneme vejce, přidáme krupicový a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny. Opatrně přidáváme olej a stále mícháme. Do vedlejší mísy si prosejeme bezlepkovou mouku s práškem do pečiva. Vše smícháme dohromady a přidáme citrónovou kůru. Těsto si rozdělíme na dvě části. Jednu již můžeme nalít do olejem vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy. Do druhé části přimícháme kakao, které jsme si rozdělali v trošce mléka. Důkladně promícháme a i tuto tmavou část nalijeme do formy. Opačnou stranou vařečky projedeme středem a dáme péct na 175°C cca 40 min, Samozřejmě stále hlídáme špejlí.
Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme na talíř. Na závěr můžeme klasicky posypat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!