Kabát, který je aktuálním módním hitem, a který musíte mít

0

Kabát je velmi oblíbeným kouskem oblečení snad každé ženy. Jedná se o velmi elegantní kousek, který se hodí jak na slunečné podzimní dny, tak také na chladná zimní rána. Rozhodně by tak neměl chybět ani ve vaší skříni. Jaký kousek si však vybrat?

Materiál, vzor a barva

Tyto tři aspekty jsou velmi důležité při určování módních trendů, u kabátů to platí zrovna tak, dá se totiž vybírat z velkého množství variant, které se od sebe často velmi liší. Nejoblíbenější klasikou, co se materiálu týče, je samozřejmě vlna. Není se čemu divit, ta totiž hezky vypadá, a navíc poskytuje tepelný komfort. Je však důležité hlídat, z kolika % je kabát opravdu vlněný, někdy se jedná o příměsi a kabát pak nemusí tolik zahřát. Barva i vzor závisí zcela na vás, čistá černá je klasika, v módě jsou však také výrazné barvy jako je například žlutá či červená. Pro letošní rok jsou trendy také kabáty s kostkovaným vzorem.

Jaký střih?

Výběr střihu není vždy jednoduchý, je důležité řídit se také typem vaší postavy. Trendem je samozřejmě klasický trenčkotový střih s páskem v pase, ten krásně podtrhne křivky postavy, a navíc je nadčasový, takže s ním nikdy nešlápnete vedle. V poslední době se však stávají oblíbenými také rovné střihy kabátů, či dokonce over size typ. Ty sice tolik nepodtrhnou vaši ženskost, dají se však velmi zajímavě kombinovat se zimními outfity.

Na co si dát pozor?

Ještě, než se vrhnete do nakupování, je vhodné rozmyslet si, zda toužíte po klasice, nebo raději sáhnete po něčem moderním, co zaručeně upoutá pozornost na ulici. Zaměřte se na výběr materiálu, ne každý je vhodný pro chladné období. Je proto důležité myslet na to, pro jaký účel kabát pořizujete a také, co především budete nosit pod kabátem. Navíc kvalita materiálu zajistí, že vám tento kousek oblečení vydrží klidně několik let.

Rozhodnete-li se pro nákup kabátu, rozhodně nemůžete udělat chybu, proto neváhejte vybírat zcela dle svého vkusu, s kvalitním kabátem budete vždy trendy.

Zdorj foto: freepik.com

Autor

Komentáře k článku