Suchá kůže – jak s ní bojovat? Poradíme vám!

0

Léto je v plném proudu, a vaše kůže se necítí zrovna nadvakrát? Trápí vás pocity napětí, šupinky nebo dokonce bolestivé praskliny? Pojďme s tím společně zatočit, je na čase si léto užívat, ne protrpět!

Příčina suché kůže

Rádi bychom napsali, že suchá kůže je pouhý odraz nedostatku vitamínů v těle, ale někdy se jedná o komplexnější problém. Každopádně se doporučuje skálopevně každý den přijímat dostatek zinku – ten působí příznivě na vlasy, nehty a kůži. Takže si jen pomůžete. Někdy se však jedná o volání o pomoc, které se vám snaží sdělit vaše vnitřní orgány. Neléčená cukrovka, hypofunkce štítné žlázy, hormonální nerovnováha, jaterní potíže.

První pomoc

Rozpraskaná kůže je často důsledkem nulové péče o ni. Přiznejte se – staráte se alespoň jednou denně o svou pokožku? Potřebuje hydratovat pomocí emulzí, krémů nebo přírodních přípravků v podobě kokosového nebo olivového oleje. Krémy, které zakoupíte v lékárnách či v nákupních centrech, přitom rozhodně nepodceňujte. Pokud je krém určený na ruce, nenatírejte si s ním obličej. Nemáte nic po ruce? Udělejte si medový zábal! Med ponechte na postiženém místě alespoň půl hodiny a omyjte. Opakujte denně.

Když nic nepomáhá

S železnou pravidelností do sebe cpete zinek, natíráte se krémy, ale suchá kůže se odmítá vzdát své vlády? Je na čase dočasně vyvěsit bílou vlajku a požádat o pomoc lékaře, který přijde na podstatu vašeho problému. Čím dříve se bude vše řešit, tím dříve opět nad suchou kůží vyhrajete.

Pár tipů proti suché kůži:

  • hodně pijte, ideální je voda s citrónem, která odkyselí vaše tělo
  • vyvarujte se horké lázni, dejte přednost vlažné sprše
  • mazat, mazat, mazat – hydratační krémy, přírodní oleje, zábaly, přípravky z lékárny

Už se těšíte, až se dáte do boje? Vaše kůže vám bude vděčná, a odmění se vám krásným a vláčným vzhledem. Skvělé!

Zdroj foto: freepik,com

Autor

Komentáře k článku