Vyznejte se ve světě podprsenek

0

V obchodem jsme zahlceny nabídkou různých druhů podprsenek – někdy je ale problém se v nabídce zorientovat. Přinášíme vám proto krátký popis každého typu podprsenky, aby pro vás bylo vybírání jednodušší.

Push – up

Push – up podprsenky přirozeně pozvedají a tvarují ňadra a vytváří plnější a pevnější vzhled poprsí. Košíčky prsa přiblíží blíže k sobě a zvednou, tím nabere dekolt na objemu. Vybrat si můžeme podprsenky s vyjímatelnými vycpávkami nebo pěnovou výztuží. Na trhu naleznete i silikonové vycpávky, které se ještě lépe přizpůsobí vašim prsům.

Bardot

Podprsenky bardot také můžeme nazývat balconette a to pro svůj jedinečný „balkonový“ tvar, který zvýrazňuje hlavně horní linii prsou. Bardotky se skvěle hodí pod topy bez rukávů nebo hlubokých výstřihů. Tato podprsenka poskytuje prsům oporu i bez ramínek. Většina z nich má svůj obvod doplněný o silikonový pásek pro dokonalé držení. A jak jednoduše poznat, že se jedná o bardotku? Vrchní část košíčku by měla plynule přecházet do obvodního dílu podprsenky.

Sportovní podprsenky

Abyste se při sportu cítila dobře, je nutné mít kvalitní sportovní podprsenku. Díky speciálním střihům a pevným materiálům, udrží sportovní podprsenky vaše prsa na správném místě. Použité materiály jsou většinou lehké a prodyšné. Pokud si nejste jistá jak vysokou oporu podprsenky zvolit, dbejte na pravidlo – čím větší prsa, tím vyšší potřeba opory.

Plunge

Podprsenku plunge poznáte podle toho, že se od krajů směrem do středu výrazně snižuje a mezi prsy bývá spojena úzkým páskem. Díky zúženému středu je vhodná do hlubokých výstřihů. Tento typ podprsenky také jinak nazýváme „dekoltka“.

Vyztužené podprsenky

Jedná se o nejoblíbenější typ podprsenky. Košíčky jsou vyztužené, pevné a více tvarované, oproti jiným podprsenkám. Uvnitř košíčků nejsou žádné vycpávky, protože jejich hlavním úkolem je zakrýt prsa. Vyztužené podprsenky poskytují oporu a komfort při nošení.

Nevyztužené podprsenky

Tento typ ocení hlavně ženy s většími ňadry. Nevyztužené podprsenky se dají jedním slovem popsat jako pohodlné. Nevyztužené košíčky svým střihem poskytují důležitou oporu. Ramínka bývají většinou širší z důvodu větších velikostí košíčků.

Bralette

Bralette bývá velmi často nazývána „braletkou“ nebo „bralet“. Jak poznáte klasickou braletku? Je sexy na pohled a velmi pohodlná na těle. Perfektně drží tvar, a to i přes to, že většinou neobsahuje kostice a pevné části. Můžete si vybrat z více typů zapínání a ramínek. Ramínka mohou být za krk, mohou se křížit nebo jsou prošívaná.

Mateřské podprsenky

Mateřská podprsenka by měla být v první řadě pohodlná a poskytovat prsům dokonalou podporu. Výjimečnost takové podprsenky spočívá ve dvojitém košíčku. Díky odpínatelnému háčku ve vrchní části, se vnější vrstva košíčku oddělá a vy tak můžete pohodlně kojit. I u mateřských podprsenek můžete vybírat z nepřeberných vzorů, střihů a barevných kombinací.

Zmenšovací podprsenky

Jak už název vypovídá – hlavním úkolem zmenšovací podprsenky je opticky zredukovat velikost poprsí. Tvar košíčků prsa zpevní a stáhne. Najdeme u nich široká a pevná ramínka, vysoký střed a široké boky. Jsou určeny pro ženy s obzvláště velkými prsy.

Rada na závěr

Při výběru podprsenky je velmi důležité se správně změřit. Pokud se bojíte, že to sama nezvládnete poproste kamarádku nebo partnera. V některých specializovaných prodejnách vás sami změří a pomohou vám s výběrem té nejpohodlnější podprsenky pro vaši velikost prsou.

Ne vždy, ale v obchodě nalezneme podprsenku, která nás hned zaujme. Proto vám na závěr přinášíme jeden malý tip. Victoria’s Secret vyrábí kvalitní prádlo, které je žádané po celém světě. Je vyráběno z vytříbených materiálů, pyšní se vysokou kvalitou zpracování a zaručeným pohodlím. No řekněte sama, nezní to skvěle?

Autor

Komentáře k článku