Jak si lépe zorganizovat život krok za krokem

0

Pořádněa jak se říká od podlahysi zorganizovat život chce jistou dávku odvahy. Ne každá žena se odhodlá pustit do razantních kroků, které by měly určitý vliv na její život – ať už osobní či kariérní. Mnoho z vás si sice často pohrává s myšlenkou na lepší uzpůsobení, zpravidla padají věty typu „odteď budu mnohem pečlivější“ nebo „budu se snažit být pořádnější“ či snad „všechno si to doma pořádně zorganizuji“ ale ve většině případů zůstane jen u plánů. Chcete-li si život zorganizovat z gruntu, inspirujte se dnešním článkem.

shutterstock_111929909

Krok č. 1: Lednice a spižírna pod drobnohledem

Jídlo je pro člověka nutností, tak pro nezačít zrovna u něho? Podívejte se do obsahu vaší lednice a udělejte si přehled o tom, co všechno skrývá spižírna. Vyhoďte zbytky, potraviny pěkně uspořádejte, lednici i poličky ve spíži umyjte.

Krok č. 2: Pořádek v papírech je základ

I sebepečlivější žena musí přiznat, že dojde-li na papíry, složenky a jinou dokumentaci, nemá ani ona úplně čisté svědomí. Proto si najděte čas k tomu, abyste si všechny dokumenty daly do pořádku, papíry roztřiďte, dejte do složek či pořadačů a co nepotřebujete, toho se zbavte.

Krok č. 3: Uklizená domácnost = příjemnější domácnost

Nechceme po vás, abyste se celé odpoledne doma plazily a hadrem, v tomto bodě jde spíše o to, zbavit vaší domácnost zbytečností, které jen zabírají místo ve skříních nebo na nich sedá prach na poličkách. Pryč se vším, co nepotřebujete a k čemu nemáte extra citový vztah. Nač doma skladovat věci navíc?

Krok č. 4: Úložné prostory, aneb co skrývá vaše šatní skříň?

Teď už přišlo na řadu i na úklid jako takový – konkrétně svou pozornost věnujte úložným prostorům u vás doma. A rozhodně nejde jen o šatní skříň, ba naopak se porozhlédněte ve všech zákoutích, skříňkách a skříních, komodách u boxech. A co nepotřebujete, to dejte pryč.

Autor

Veškerý volný čas trávím s prsty na klávesnici. Psaní článků se stalo mým největším koníčkem, který mě baví, naplňuje a dává do života něco nového. Neustále si rozšiřuji obzory a učím se novým věcem, které se mi hodí v reálném životě. Do svých článků se snažím dávat maximum a kousek sama sebe.

Komentáře k článku