Její svět

Skvělé cuketové placky, které si zamilujete

Tolik oblíbená sezónní zelenina, cuketa, lze připravit do lahodných pokrmů snadno a rychle. Díky svěží chuti si zamilujete vaření s touto zeleninou během prvního receptu. Připravte si lahodné cuketové placky, které se na první pohled nejvíce podobají bramborákům. Zamilujete si je na první sousto.

Cuketa je oblíbenou ingrediencí českých kuchyní

Kdo by nemiloval grilovaná kolečka cukety s olivovým olejem a bylinkami? Pokud také patříte k milovníkům této na první pohled obyčejné zeleniny, určitě si oblíbíte i tento recept na cuketové placky.

Jestliže se ale chcete vyhnout nezdravému smažení ve velkém množství oleje, můžete vyzkoušet i zdravější formu s horkovzdušnou fritézou. Klasický způsob je ale mnohem rychlejší. Navíc kdo by nerad občas zhrešil takovou dobrotou?

Pro přípravu cuketových placek nepotřebujete moc ingrediencí

Recept na cuketové placky je velmi jednoduchý, připravují se podobně jako typické bramboráky. Pro přípravu asi patnácti placek si přichystejte:

Příprava placek těsta je snadná a rychlá

Na začátku přípravy těsta je nutné důkladně omýt cukety a nastrouhat je najemno. Po nastrouhání do velké mísy přidejte k cuketě trochu soli a zamíchejte. Cuketa asi po čtvrt hodině pustí vodu, kterou je nutné vylít, aby těsto nebylo příliš řídké.

Poté už stačí jen přidat vejce, mouku a bylinky, pro zajímavější chuť přidejte také prolisovaný česnek. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě krásně spojily. Pokud máte středně husté těsto hotové, můžete přistoupit ke smažení.

Smažení placek zabere jen pár minut

Poslední krok přípravky cuketových placek je snadný a velmi rychlý. Na pánev nalijte olej a rozehřejte ho na střední stupeň. Pak už jen stačí vložit do rozehřátého oleje těsto a vytvarovat placičku, která se rovnoměrně opeče ze všech stran.

Výsledné cuketové placičky nechte ještě chvíli okapat od přebytečného oleje a podávejte teplé. Vy i celá rodina budete tuto pochoutku milovat.

Zdroj foto: www.pixabay.com

Exit mobile version