Její svět

Recept na jahodové řezy

Jahody jsou velmi oblíbeným ovocem. Především v letním období, kdy je sezóna jahod, je jich všude opravdu mnoho, a tak někdy mohou docházet nápady, jak je zpracovat. Vyzkoušejte proto jednoduché nadýchané jahodové řezy.

Co budete potřebovat?

Piškot (na plech):

Krém a zdobení:

Postup přípravy:

  1. Vyšlehejte žloutky s cukrem a horkou vodou do pěny, poté po troškách přisypávejte pomalu hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Směs důkladně promíchejte, aby se spojila v těsto.
  3. Připravte si sníh z bílků a ten pak opatrně přidejte do směsi.
  4. Takto připravené těsto pečte ve vymazaném a vysypaném plechu, nebo na pečicím papíře na 180 °C zhruba na 10 minut. Je však důležité těsto hlídat, každá trouba totiž peče jinak.
  5. Jakmile máte piškot upečený, nechte ho úplně vychladnout, aby se s ním dobře pracovalo.

Příprava krému a závěrečné zdobení

Postup přípravy krému:

  1. Smetanu ke šlehání vyšlehejte do pevné šlehačky. Poté můžete postupně přidávat zakysanou smetanu.
  2. Oslaďte dle chuti.
  3. Nechte chvíli ztuhnout v lednici, pro lepší manipulaci.

Zdobení:

  1. Na závěr stačí vychladlý piškot potřít připraveným krémem.
  2. Ozdobte ovocem, v tomto případě se skvěle hodí čerstvé jahody.
  3. Nakonec si ještě připravte želatinu dle návodu na pytlíčku. Rovnoměrně přelijte celý moučník a nechte ztuhnout, ideálně do druhého dne.

Jahodové řezy jsou skvělým moučníkem nejen pro teplé letní dny. Lze samozřejmě vyzkoušet také jiné variace pro tyto řezy, do krému můžete zkusit přidat tvaroh, nebo zkuste vyměnit jahody za jiné ovoce. Tento piškotový dezert nabízí vysokou variabilitu.

Zdroj foto: pixabay.com

Exit mobile version