Její svět

Recept na chutné letní rybí koláčky

Tyto letní rybí koláčky si snadno připravíte jako oběd nebo večeři na všední den. Zvenku jsou křupavé a uvnitř měkké díky granole. Makrela jim dodává velkou chuť a je plná esenciálních omega 3 tuků pro zdraví mozku a srdce. V kombinaci s citronovou šťávou a creme fraiche jsou nízkotučnou alternativou těžších omáček.

Rybí koláčky

Budete potřebovat:

Na obalení

K podávání

Postup přípravy:

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Vložte je do hrnce s vroucí vodou na střední teplotu na 10-12 minut nebo dokud nejsou uvařené.
  2. Zatímco se brambory vaří, nakrájejte nadrobno jarní cibulku, stroužek česneku a petrželku.
  3. V mixéru nebo kuchyňském robotu smíchejte 2 plátky celozrnného chleba se 40 g granoly, solí a pepřem, abyste získali strouhanku. Směs granoly dejte do mísy stranou.
  4. Jakmile jsou brambory uvařené, slijte je. Pomocí šťouchadla brambory rozmačkejte s moukou a důkladně promíchejte. Přidejte uzenou makrelu, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, česnek a petrželku a jemně promíchejte.
  5. V misce rozšlehejte vejce. Rukama vytvarujte z bramborové rybí směsi 4 rybí placky. Rybí koláčky potřete vaječnou směsí a poté je pokryjte granolovou směsí, kterou lehce přitlačte, aby se přichytila.
  6. Rybí koláčky položte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte je olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.
  7. Pečte v troubě 18 minut při teplotě 200 °C.
  8. V misce smíchejte crème fraiche, vymačkanou citronovou šťávu a trochu zbylé petrželky. Dochuťte solí a pepřem.

Rybí koláčky podávejte s creme fraiche, klínkem citronu a čerstvými salátovými listy. Dobrou chuť!

Zdroj foto: www.freepik.com

Exit mobile version