Její svět

Minutka z kuřecího masa

Na rychlou přípravu masa, je kuřecí jedno z nejvhodnějších. Je málo tučné, rychle se opéká a měkne, tudíž se jeho příprava skutečně počítá pouze na minuty. Kuřecí maso snese různé druhy koření i předchozí úpravu marinováním. Podle chuti tak můžeme pokrm přizpůsobit, že bude buď jemný, pikantní či ostrý. Vhodně připravená a servírovaná minutka doplněná oblohou může posloužit i jako slavnostnější jídlo.

Na minutku se hodí především kuřecí prsa bez kůže. Ty nakrájíme na plátky, kostky či nudličky. Jestliže máme k dispozici jen celé kuře, tak prsa odřízneme od kosti, odstraníme kůži a zbytek kuřete využijeme jinak. Maso pro přípravu minutky neklepeme buď vůbec, nebo pouze jemně hranou nože. Dnešní recept se hodí jak za studena k obložené míse, tak za tepla, jako hlavní chod.

Potřebné ingredience

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka si nakrájíme na kousky a chvíli odložíme bokem. V misce si připravíme těstíčko, kde rozšleháme vejce, přidáme kečup, hořčici, koření a nakonec mouku. Vymícháme těstíčko zhruba, jako na palačinky. Do této směsi vhodíme na kousky nakrájené kuřecí prsa. Pokud máme čas, necháme kuře naložené, ale mohou se klidně ihned začít smažit v rozpáleném oleji z každé strany do zlatova.

Takto usmažené kousky pokládáme na talíř s papírovou utěrkou, kde se kuře zbaví zbytku omastku. Naservírujeme na talíř se zeleninovou oblohou a podáváme s pečivem – na kolečka nakrájená bageta. Tato kuřecí minutka se dá jíst teplá, ale i studená.

V případě, že se jedná o hlavní chod, můžeme jako přílohu zvolit hranolky, krokety, americké brambory. Výborným doplňkem je i domácí ďábelka: smícháme kečup a tatarku, přidáme prolisovaný česnek a zamícháme. To, jak bude ďábelka ostrá ovlivní nejen množství česneku, ale i použitý kečup – může být rovněž pálivý.

Exit mobile version