Její svět

Jak připravit tofu – 3 výtečné recepty

Tofu bezesporu patří do zdravého stravování. Zvlášť oblíbený je u vegetariánů, ale klidně si jej mohou dopřát i „masožravci“. Látky, které jsou v tofu obsaženy, jsou pro naše zdraví přínosné, což je určitě pádný důvod proč si ho občas dopřát. Výtečných receptů existuje nespočet a my vám dnes přinášíme malou ochutnávku.

Tofu pomazánka

K výrobě zdravé a chuťově výtečné pomazánky budeme potřebovat: 1 balení bílého tofu, lučinu, všelijakou zeleninu – mrkev, hrášek, kukuřice, česnek, dále pak sůl a pepř na dochucení.

Postup přípravy: Všechny suroviny vložíme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérem. Je-li hmota příliš hustá, lze naředit bílým jogurtem. Ve finále dochutíme solí a pepřem.

Výtečné placičky

Na placičky budeme potřebovat: 200g uzeného tofu, 4 lžíce špaldové mouky, 2 mrkve, 1 vajíčko, 1 menší cibuli, 1 lžíci vody, bylinky a koření + pepř. Uvedené množství je na cca tři porce.

Postup přípravy: Cibulku si nakrájíme na kousíčky a mrkev na jemno postrouháme. Tofu nastrouháme na hrubším struhadle. Dáme do mísy a přidáme vejce, vodu, sůl, pepř, bylinky či koření dle chuti (třeba sušený česnek) a promícháme. Postupně přidáme špaldovou mouku a vypracujeme těsto – nesmí se příliš lepit na prsty. Pokud je těsto lepivé, přidejte ještě mouku. Pánev pouze vymastíme peroutkou a téměř na sucho opražíme vytvarované placičky. Lze upéci i v troubě. Podáváme s vařenými brambory a kysaným zelím.

Čokoládový dezert

Nejen na slaný způsob lze tofu použít. Je výbornou náhradou za tvaroh a vynikající je i jako cheesecake nebo dezert pro chvíle pohody. Jedním z takových snových občerstvení je i čokoláda, která vám ve spojení se zdravým tofu zprostředkuje nezapomenutelné okamžiky. Potřebovat budeme: 200g bílého tofu, 100g čokolády na vaření, 1 lžíci vanilkového aroma, 60ml mandlového mléka, 2 lžíce medu

Postup přípravy: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, smícháme s mlékem, medem, vanilkovým aroma a tofu. Vše rozmixujeme do hladkého krému, který nalijeme do mističek a ozdobíme ovocem. Před podáváním chvíli vychladíme. Tento krém lze použít i jako náplň cukroví, zákusků či dortů.

 

Exit mobile version