Její svět

Hovězí líčka na víně – Výtečný recept

Hovězí líčka představují výtečný a kvalitní kus hovězího masa. Jak sám název prozrazuje, pochází z tváře skotu. Lépe řečeno jde o část žvýkacích svalů, jež jsou plná kolagenu, proto je maso z líček tak šťavnaté, aniž by obsahovalo množství tuku. Hovězí líčka jsou ještě jemnější než kližka, která je proslulá pro svou šťavnatost.

Líčka se hodí k dušení na víně, přípravu guláše, s olivami na španělský způsob, ale i po myslivecku. Velmi oblíbená jsou líčka v italské i francouzské kuchyni. Jako maso jsou velmi tuhá, proto vyžadují delší přípravu. Nejhodnější úprava je pomalé dušení nebo konfitování (pomalá tepelná úprava masa při nízkých teplotách). Dnes vám přinášíme recept, který si určitě zamilujete – Hovězí líčka na víně.

Potřebné ingredience

Postup přípravy

Exit mobile version