Její svět

Domácí bramborové gnocchi, které si okamžitě zamilujete – snadnější už to být nemůže

U nás jim říkáme noky, v Itálii je tato příloha známá jako gnocchi. Základ je ale stejný. Tyto malé knedlíčky se vyrábějí z brambor a mouky a samozřejmě dalších surovin, které se mohou lišit podle toho, v jaké oblasti se vaří.

My vám představíme základní a jednoduchý recept na tuto skvělou přílohu.

Suroviny:

Postup:

Gnocchi se podávají jako příloha k nejrůznějším pokrmům. Skvěle chutnají se zelím a slaninkou, se špenátem, hodí se k nejrůznějším omáčkám a pro děti můžete připravit sladkou variantu – například s mákem a cukrem.

Tip: S moukou šetřete, pravé italské gnocchi se vyrábějí z co nejméně mouky, její přílišné množství v těstě má totiž za následek jejich ztvrdnutí během vaření. Pravé gnocchi ale mají být měkké a cítit byste měli především bramborový základ.

Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj foto: www.pixabay.com

Exit mobile version