Její svět

6 tipů na zdravé a chutné přílohy

Přílohy, které běžně známe, můžeme nahradit něčím novým, zajímavým, zdravým a chutným. Potěšíme tak nejen své chuťové pohárky, ale přispějeme něčím pro své zdraví. Mimo jiné jsou tyto přílohy i dietní, takže neohrozí naši postavu.

Tu a tam se tvrdí, že přílohy jsou špatné a měly by se tudíž úplně vynechávat, chceme-li navíc i zhubnout. Jenže se také tvrdí, že přílohy rozhodně k jídlu patří a vynechávat se nemají, ani v případě hubnutí. Tyto informace mohou vyvolávat v člověku zmatek a jeden pak neví, co by měl vlastně jíst a co ne.

Přílohy rozhodně ano

Většinu jídel si nelze bez příloh představit. Například svíčková bez knedlíků, řízek bez brambor apod. Mnohým by takové jídlo bez přílohy ani nechutnalo. Máme dobrou zprávu – příloh se vzdávat nemusíme, ani když hubneme. Dokonce bychom je vynechávat neměli vůbec, jelikož právě příloha pomůže zasytit. A že řízek není dietní? Ten klasický rozhodně ne, ale i řízek se dá udělat tak, aby byl chutný a zdravý. O tom však někdy příště.  Důležité je vědět, jakou přílohu zvolit, zdravějších alternativ existují mraky. K řízku si můžeme namísto klasické bramborové kaše udělat dýňovo mrkvové pyré a ke svíčkové jsou výtečné nízkosacharidové těstoviny. Ale víte co, pojďme si prozradit, jakých příloh není potřeba se obávat.

Exit mobile version