Její svět

Recept na čokoládové muffiny

Receptů na čokoládové muffiny existuje nepřeberné množství. Můžete do nich dát, kromě čokolády také nasekané oříšky, rozinky a podobně – zkrátka vše dle své chuti. Jediný a nejlepší recept zkrátka neexistuje. My vám přinášíme recept, který je opravdu, jak se říká, „vymazlený“ a nezklame nikdy. Doporučujeme ale na surovinách rozhodně nešetřit a nešidit.

Na 12 porcí muffinků budete potřebovat:

Při přípravě muffinů podle tohoto receptu postupujeme tak, že smícháme odděleně takzvané „suché“ a „tekuté“ ingredience.

„Suché“ ingredience:

„Tekuté“ ingredience:

Mléko můžete nahradit 250 ml zakysané smetany či jogurtu, potom přidejte též 1 lžičku jedlé sody na pečení k „suchým“ ingrediencím.

Dopředu si všechny přísady připravte, hlavně rozpuštěné máslo a kávu, aby stihly vychladnout. Smíchejte odděleně oba typy ingrediencí, teprve potom směsi spojte. Formičky na muffiny naplňte a pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nemá smysl zkoušet těsto špejlí, vzhledem k obsahu rozpuštěné čokolády bude špejle vždy vlhká. Že je muffin upečený poznáte podle toho, když je těsto nahoře pevné na dotek. Jestliže se muffiny ještě třepou, je potřeba dát ještě na chvíli dopéct.

Po vyjmutí z trouby nechejte chvíli volně vychladnout a ideálně je servírujte ještě teplé, dokud je čokoláda rozpuštěná.

A proč do čokoládových muffinů přidávat kávu?

Jednoduše proto, že káva má schopnost zvýraznit chuť čokolády. Pokud chcete muffinky bez kávy, například kvůli dětem, můžete přidat náhražkové Caro.

Se zvýrazněnou chutí čokolády budou vaše muffiny opravdu fantastické, mňam!

Zdroj foto: https://pixabay.com/cs/photos/muffiny-čokoládové-muffiny-pečivo-1844458/

Exit mobile version