Jak se zbavit akné? Vyhrajte boj s tímto nepříjemným soupeřem!

0

Na ošetření aknózní pleti, existuje jen málo opravdu dobrých krémů. Akné je často zapříčiněno vnitřní hormonální a jinou nerovnováhou, stresem či například nedostatkem určitých minerálních látek a vitaminů.

Ale nejen krémy pomáhají zbavit se akné, my vám přinášíme základní tipy, které se v boji s nečistotami pleti osvědčily.

  • Základem je odlíčení pleti

Vždy odlíčit make-up by mělo být samozřejmostí. V případě aknózní pleti dbejte také na „hloubkové čištění“, které pleť zbaví všech nečistot a přebytečného mazu.

  • Udržujte své ruce čisté

Během dne se jen těžko vyhnete tomu, abyste se dotýkali tváře. Proto je důležité udržovat i ruce v co největší čistotě a zabránit tak přenosu nečistot a bakterií na pleť.

  • Akné si nemačkejte

Jakkoli žádoucí vám připadá zanícené pupínky zbavit hnisu, který obsahují, opravdu je lepší nedělat to. Neodborný zásah může způsobit infekci či zánět, který původní stav zhorší a léčbu prodlouží.

  • Používejte vhodné produkty

Největší sklon k tvorbě akné má mastná pokožka. Nedoporučuje se ale používat kosmetiku, která pleť vysuší, protože tím se produkce kožního mazu dále zvyšuje. Nejlepším řešením je použití speciálních dermokosmetických produktů, nejlépe těch prodávaných v lékárnách. V některých lékárnách fungují také kosmetické poradkyně, které s výběrem vhodného produktu pomohou.

  • Upravte si životní styl

Jak už bylo řečeno, stres, nedostatek odpočinku či pobytu na čerstvém vzduchu může mít na akné velký vliv. Je dobré vyhnout se cukru, tučným pokrmům a produktům, které obsahují velké množství chemických konzervantů.

  • Nezapomínejte na hydrataci

Každá pokožka, tedy i ta mastná, potřebuje být dostatečně hydratovaná. Nezapomínejte tedy na používání hydratačního krému, vyberte ovšem takový, které má nemastné složení a bude skutečně jen hydratovat.

Zdroj foto: https://pixabay.com/photos/struggle-acne-self-love-skin-face-3805349/

 

 

Autor

Komentáře k článku