Jak naložit správně maso

0

K létu patří grilování neodmyslitelným způsobem. Ať už grilujete doma na zahradě, či pořádáte nějakou párty s přáteli, tak maso bývá nejdůležitější část.  A proto bychom vám rádi představili pár výtečných marinád, které vás uchvátí natolik, že nenaložené maso půjde stranou.

Proč naložit maso na grilování

Proč vůbec maso nakládáme? Předem naložené maso bývá po marinování křehčí a šťavňatější a hlavně vždy chuťově jiné. Důležitá je i doba grilování. Grilovat by jste neměli příliš dlouho, aby se maso nevysušovalo.

shutterstock_184357985 (1)

  1.  Rychlá a chutná marináda s česnekem

Pro jednoduchou, ale velmi chutnou marinádu budete potřebovat česnek, olej, koření (grilovací). Všechny ingredience smícháme. Můžete použít přímo grilovací koření nebo si namíchat koření sami, podle chutí. Do připravené směsi pak maso naložíte a necháte v chladu nejméně po dobu několika hodin, nejlépe pak dva, tři dny.

  1.   Pálivá marináda pro ostré jazýčky

Budete potřebovat olivový olej, lžičku červeného pepře, lžíci mletého římského kmínu, česnek, sůl, tři lžíce petrželové nati, 100 ml čerstvé pomerančové šťávy, 100 ml čerstvé citronové šťávy. Veškeré ingredience pečlivě vymíchejte a maso do marinády naložte. Opět platí čím déle odležené  tím lepší.

  1.  Marináda s medem a džemem

Na marinádu budete potřebovat 50g meruňkového džemu, nejlépe domácího, 1 lžíci kvalitní dijonské hořčice, 1 lžíci jablečného octa (ne vinného), 1 lžíci medu (jedno, zda tmavého, světlého), 1 lžíci cukru (nejlépe hnědého), 1 lžíci olivového oleje (nebo slunečnicového).

Všechno smíchejte a vložte maso. Pro tuto marinádu je spíše vhodnější zvolit maso kuřecí, které je také jemnější, než například maso vepřové

Autor

Komentáře k článku