Faldíky a jak se jich zbavit?

0

Faldíky trápí velké množství lidí, a především ženy ho žalostně nesnáší. Proto neustále shánějí a vymýšlejí nové způsoby, jak vylepšit své tělo a těchto faldíků se zbavit. V dnešním článku vám dáme několik rad, jak na to.

Za vše může životospráva

Stejně jako v jiných oblastech, tak i v této platí jednoduchá rovnice, která říká, že se příjem rovná výdeji. Pokud tedy budete přijímat neustále velké množství potravin a nebudete adekvátně vydávat stejné množství energie, pak se budou logicky tvořit faldíky, nebo-li tukové polštářky. První důležitým krokem je tedy upravení životosprávy. Nemusíte začít držet striktní diety, stačí, když omezíte příjem energie a několikanásobně zvýšíte množství energie vydané.

Cvičení je také důležité

Ve výdeji energie je samozřejmé zásadní cvičení v kombinaci se zdravým jídelníčkem. Cvičení však skrývá několik neduhů a tajemství. Naprosto nejlepší na hubnutí jsou aerobní aktivity, které by však měly trvat minimálně 30 až 40 minut. Po uplynutí této doby se teprve začnou spalovat uložené tuky, protože do té doby čerpá tělo energii z glykogenových zásob. Vhodný je proto běh, rychlá chůze nebo jízda na kole. V průběhu hubnutí si začněte zařazovat také posilovací cviky, protože tuky se samy ve svaly určitě nepřemění.

Tuky jsou i přesto potřeba

Mnoho lidí si myslí, že pokud přestanou jíst velmi tučné výrobky, začnou automaticky hubnout. Daleko horší pro vaše faldy jsou ovšem sacharidy. Ty totiž způsobují rychlý nástup hladu a náladovost. Rozhodně ne všechny sacharidy jsou ale špatné, například ty v zelenině jsou velmi prospěšné. Je proto třeba omezit příjem takzvaných špatných cukrů a zvýšit příjem tuků ze skupiny nenasycených, které zabrání přejídání a zasytí vás na několik hodin.

Hubnutí je běh na dlouhou trať a možná úplně nejdůležitější je proto vůle vydržet. Ani ten sebelepší jídelníček, ani cvičení totiž nebudou fungovat správně, pokud je nebudete dodržovat.

Zdroj foto: https://pixabay.com/cs/břicho-tělo-kalorií-dieta-cvičení-2354/

 

Autor

Komentáře k článku